ÜNNEPELJÜK EGYÜTT A KÉZMŰVESSÉG VILÁGNAPJÁT


Június 10-én, a Kézművesség Világnapja alkalmából megszervezzük a Kalotaszegi Kézművesek Találkozóját, ahova szeretettel elvárunk mindenkit, aki ebben a tájegységben él és alkot , de azokat is, akik máshol élnek, de munkáikban használjálják a gazdag kalotaszegi motívumkincs és mintavilág elemeit vagy egyszerűen csak érdeklődnek a kézművesség iránt.

A helyszín Cifra Kalotaszeg egyik gyöngyszeme, Mákófalva, ezen belül pedig a Barátság Háza, a Református templom, majd a tőszomszédban levő telek, amely az Erdélyi Kézmíves Céh Egyesület székhelye és alkotótáborainak helyszíne lesz a közeljövőben.

Nem szándékszunk hosszúra nyúló előadásokkal terhelni Önöket, ezért inkább egy kötetlenebb forgatókönyvet dolgoztunk ki, ugyanis a legfontosabb az ismerkedés, az egymás közti beszélgetések, a közös tervek szövögetése.

A rendezvényre bárkit szívesen látunk, aki sző, fon, varr, hímez, fát farag, viseletet készít, fazekaskodik, ácsol, takácsol, barkácsol, bútrot fest, ólomüveget tervez és készít stb., de azokat is akiket egyszerűen csak érdekel a téma és megismerkedne ennek a tájegységnek az alkotóival.

 

Jelentkezni telefonon: 0741915082 , vagy az alábbi űrlap kitöltésével lehet:

JELENTKEZÉSI ŰRLAP

Program:
 
9:00 – 10:00 / Barátság Háza
 
Érkezés, regisztráció
 
10:00 – 11:00 / Barátság Háza
 
A nyitott műhelyek program bemutatása, melynek célja a látogatókat üzletszerűen is fogadó kézműves látványműhelyek turisztikai szolgáltatásként való népszerűsítése.
A nemsokára induló kalotaszeg.info kulturális és turisztikai portál rövid bemutatása, az itt szerepelni kívánó kézművesek, ipar-, és népművészek összeírása.
 
11:00 – 12:00
 
Istentisztelet a Református Templomban
 
 
12:00 – 14:00 / Barátság Háza
 
Ebéd – 15 lej / fő (ezt kérjük az iratkozásnál bejelölni)
 
 
14:00 – 17:00 / Barátság Háza
 
A résztvevő kézművesek rövid (1-5 perces) bemutatkozása. A szervezők közben kivetítik az előzetesen beküldött termékfotókat, de nyugodtan lehet konkrét tárgyakat is hozni bemutatás céljából.
 
17:00 – 21:00 / Templom mögötti telek
 
Kerti party – batyús piknik. Kötetlen beszélgetések, bográcsozás, szalonnasütés, pálinka és borkóstolás. A báránytokányt a szervezők állják, de bárki hozhat szalonnát, kolbászt, italt, ki amit enni-innni, sütni szeretne.

 

 

A program szabadtéri jellege miatt kérjük, kirándulósan, esőre is készülve öltözködni, (sőt, a gumicsizma is jól jöhet)!

A szervezés gördülékenysége érdekében kérjük legkésőbb Június 7-ig jelentkezni!!

A helyszín vonattal, biciklivel és autóval egyaránt megközelíthető!

 

Jelentkezni telefonon: 0741915082 , vagy az alábbi űrlap kitöltésével lehet:

JELENTKEZÉSI ŰRLAP